Bloedstollende verhalen uit de provincie: Utrecht,

Wie eropuit trekt in de provincie Utrecht, komt al snel de mooiste plekjes tegen: van de buitenplaatsen aan de Vecht en op de Utrechtse Heuvelrug tot de kerken van de architect Alfred Tepe. Maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn: Utrecht kent tegelijkertijd ook een eeuwenlange historie van moord en doodslag.

Die historie loopt uiteen van de moord op de Engelse prinses Cunera bij Rhenen in de 4de eeuw tot de Duitse terrorist van de Rote Armee Fraktion die in 1977 aan de Utrechtse Croeselaan een agent doodschoot. En van de bloeddorstige Spanjaarden die in 1575 Oudewater in puin legden tot de bekende Utrechtse dichter Gerrit Achterberg die in 1934 zijn hospita vermoordde.

UtrechtAltijd.nl, de verhalenwebsite van en voor de provincie Utrecht, belicht in de eerste helft van 2017 die schaduwzijde van de provincie met de serie Plaats delict Utrecht. Bloedstollende verhalen uit het Utrechtse verleden. Iedere twee weken verschijnt een nieuw verhaal, dus houd UtrechtAltijd.nl goed in de gaten!

Op UtrechtAltijd.nl is ook en speciaal buitenplaats thema en in de activiteitenkalender staan ook leuke activiteiten, ook op buitenplaatsen.

Maar neemt u vooral zelf een kijkje.Youtube

Facebook

Twitter