Vegt en Hoff

Zandpad 43, Breukelen

Vegt en Hoff staat evenwijdig aan en vlakbij de oostelijke oever van de Vecht, tegenover de historische kern van Breukelen. Rond de tuin van het huis is een 18de-eeuws monumentaal hekwerk met sierlijk smeedwerk aanwezig. Achter en aan weerszijden van het huis ligt een landschappelijke tuin met gazons en boomgroepen.

Vegt en Hoff is een witgepleisterd gebouw in eclectische stijl. In het voegsel zijn voegen getrokken zodat het lijkt of het pand is opgebouwd uit blokken natuursteen. De achtergevel is vrijwel identiek aan de voorgevel, maar soberder uitgevoerd, zonder balkon. Op het terrein van ca. 1.6 ha. zijn verder nieuwgebouwde stallen, een buitenmanege en een garage aanwezig.

Het huis werd in 1873 gebouwd, op de plek van het vorige Vegt en Hoff. De buitenplaats kende sindsdien vele eigenaars, maar deze wijzigden weinig aan het exterieur van het hoofdgebouw. Rond 1950 werd aan de zuidzijde een terras met balustrade en aan de oostkant een keuken toegevoegd. Alle 19de eeuwse elementen in het huis zijn inmiddels verdwenen.


Youtube

Facebook

Twitter