Sonnehaert

De witgepleisterde villa Sonnehaert met achtergelegen koetshuis heette oorspronkelijk Riendelwoud en werd in 1909 gebouwd door de Zeister bouwkundige J.M. Paap. De eerste steen werd gelegd door Bertha Peetersen, oud 3 jaar. 

In 1929 gaat Jenny van Marwijk Kooy (1874-1952), die tot 1909 opgroeide in haar ouderlijk huis Ma Retraite aan de Utrechtseweg te Zeist, op Riendelwoud wonen. Dat jaar laat zij het huis aanzienlijk vergroten met een rechter travee, voorzien van een tweede topgevelpartij. Hierdoor krijgt het huis een symmetrisch aanzien. De vergroting was bedoeld voor een tehuis voor weeskinderen dat de ongetrouwde Jenny ging runnen. Mogelijk is toen de naam veranderd in Sonnehaert, een typerende naam voor een ideële instelling.

Het werd in 1948 een herstellingsoord voor vrouwen van de Katholieke Arbeiders Beweging (KAB). Twintig vrouwen, moeders van katholieke arbeidersgezinnen, namen voor een verblijf van enkele weken hun intrek in het huis. In 1995 ging de instelling op in Altrecht en kwam Sonneheart leeg te staan. In 2001 doopten krakers het vervallen pand om in Villa Vruchtbaar.  Momenteel zijn er diverse bedrijven gehuisvest.