Sparrendaal

Achter een gietijzeren toegangshek ligt aan een ronde oprijlaan de statige buitenplaats Sparrendaal.  Opvallend is de kleine klokkentoren boven op het huis. Het hoofdgebouw heeft een classicistische stijl en wordt omringd door een formele tuin. In het interieur zijn nog veel originele elementen aanwezig, zoals stucplafonds met ornamentiek in Lodewijk XV-stijl en  behangselschilderingen met arcadische landschappen.

In 1754 liet Jacob van Berck een buitenhuis bouwen met twee bouwhuizen. Het oude huis liet hij afbreken. Door het plaatsen van een lange schapendrift loodrecht op de Hoofdstraat ontstonden twee zichtassen op het huis. De tuin kreeg een formele aanleg. Begin 19de-eeuw werden het huis en de bouwhuizen uitgebreid en kregen zij hun huidige aanzien. P.J. van Oosthuyse liet nieuwe bossen aanleggen. 

Sparrendaal kende veel eigenaren en raakte rond 1930 in verval. De gemeente Driebergen kocht het huis in 1954, waarna het gerestaureerd werd door baron J.B. van Asbeck en in gebruik genomen als gemeentehuis (nu locatieverhuur).

Deze locatie boeken?

Wil je hier vergaderen, een feest geven of je trouwerij plaats laten vinden? Kijk dan hier voor meer informatie.